...
Kopers-bescherming
Goed
4.42/5.00
Laden...

Waar is een whiteboard van gemaakt?

Whiteboards hebben, zoals de naam al doet vermoeden, meestal een wit oppervlak. Maar dit populaire kantooraccessoire is er ook in vele andere uitvoeringen. Denk aan een zilver board, krijtbord of glasbord. Wij lichten de populairste varianten toe.

Bekijk al onze whiteboards

Bordoppervlak whiteboard

Een standaard whiteboard heeft een glad wit oppervlak waar je op kunt schrijven met whiteboard markers. Dankzij de stalen achterplaat is het bord magnetisch en kun je er dus ook magneten op gebruiken. In de standaard witte variant zijn 2 uitvoeringen verkrijgbaar; gelakt staal en emaille staal.

Gelakt stalen whiteboard

Een gelakt stalen whiteboard is voorzien van een glanzende witte laklaag. De laklaag zal na verloop van tijd slijten waardoor het bord moeilijker uitwisbaar wordt. In de fijne haarscheurtjes blijft dan inkt achter die een waas over het bord vormt. Dit bordoppervlak is dus niet zo geschikt voor dagelijks intensief gebruik.

Emaille whiteboard

Een whiteboard van emaille staal wordt onder zeer hoge temperatuur 'gebakken'. Het bordoppervlak is vergelijkbaar met een glasplaat. Dit oppervlak is krasvast en kent daardoor een veel langere levensduur in verhouding tot gelakt staal.

Bordoppervlak glassboard

Een glasbord is een luxe variant van een schrijfbord om aan de wand te monteren. Zoals de naam al doet vermoeden is het oppervlak van glas. Er zit een stalen plaat achter die ervoor zorgt dat het bord magnetisch is. Let op, door de dikte van het glas heb je extra sterke magneten nodig.

Bordoppervlak silverboard

Zoek je een exclusieve uitstraling maar het gemak van een whiteboard? Dan biedt een silverboard de ideale oplossing. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit bord een zilverkleurig oppervlak. Je kunt er, net als op een whiteboard, met boardmarkers op schrijven. Ook dit bordoppervlak is magneethoudend.

Krijtbord

Tot slot het welbekende krijtbord oppervlak in een modern jasje. Tegenwoordig zijn krijtborden magnetisch en kun je er ook met speciale krijtmarkers op schrijven. Deze schrijven met het zelfde gemak als normale whiteboard markers, maar hebben een wat matte uitstraling. Vaak zijn krijtmarkers wit van kleur.

Whiteboard kopen? Bekijk al onze whiteboards.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een whiteboard? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.