Whiteboard op kantoor

Een whiteboard is tegenwoordig bijna onmisbaar binnen een kantoor. Het biedt extra schrijfruimte, ondersteunt bij brainstormen en nodigt uit tot creativiteit. Ben je nog niet overtuigd van de vele voordelen? Vast wel na het lezen van dit artikel!

Bekijk al onze whiteboards

Whiteboard op kantoor

Een whiteboard is een ideaal hulpmiddel als het op schrijven aan komt. Het uitwisbare oppervlak kan keer op keer gebruikt worden. Dat maakt het een duurzame en praktische vervanger voor een standaard memo bord.

Je kunt een whiteboard onder andere inzetten om je woorden kracht bij te zetten tijdens het geven van een presentatie. Maar ook voor het maken van aantekeningen tijdens een brainstormsessie biedt een whiteboard uitkomst. En realiseer je een whiteboardwand in de kantoortuin, dan nodigt dat uit tot creativiteit. Medewerkers kunnen er waar en wanneer ze willen hun ideeën op kwijt.

Heb je een whiteboard slechts sporadisch nodig op wisselende locaties, dan biedt een verrijdbaar whiteboard uitkomst. In plaats van het monteren van een whiteboard op iedere muur, schaf je slechts één of enkele mobiele borden aan. Je bespaart daarmee flink op de investering. Heb je een whiteboard nodig, dan verplaats je het simpelweg naar de gewenste ruimte.

Soorten whiteboards voor kantoor

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn whiteboards enorm breed inzetbaar binnen kantoor. Buiten de standaard toepassingen, kunnen whiteboards nog voor diverse andere doeleinden gebruikt worden.

Planborden
Een planbord is bedoeld voor het maken van een planning. Dit kan zowel een maandplanning, als week- of jaarplanning zijn. Je maakt de planning daarmee in één oogopslag inzichtelijk voor de gehele organisatie.

Verbeterbord
Verbeterborden dragen bij aan het inzichtelijk maken en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Ze worden veel gebruikt bij bekende technieken als lean, scrum en agile.

Aanwezigheidsborden
Een aanwezigheidsbord is ideaal om in één oogopslag weer te geven wie er dagelijks aanwezig of afwezig zijn. Daarnaast kun je ermee aangeven of een ruimte wel of niet bezet is.

Landkaarten
Gebruik een landkaart whiteboard om plaatsen aan te duiden, om routes uit te stippelen of om gebieden af te zetten. Ook kun je aangeven in welke gebieden klanten zich bevinden of waar de vestigingen van je bedrijf staan.

Projectieborden
Projectie whiteboards bieden het beste van twee werelden; je kunt er op projecteren en tevens aantekeningen op maken. Zo wordt het een multifunctioneel hulpmiddel tijdens het geven van presentaties. 

Whiteboard oppervlak

Het oppervlak van een whiteboard kan uit 2 soorten materiaal bestaan; gelakt staal of emaille staal. Gelakt stalen whiteboards zijn voorzien van een witte laklaag. Vanzelfsprekend slijt zo'n laag gedurende de tijd waardoor het bord moeilijker te wissen wordt. Zoek je een oppervlak dat langdurig mooi blijft, dan kies je beter voor emaille. De toplaag wordt onder hoge temperatuur gebakken en is krasvast. Dit staat garant voor een jarenlange levensduur.

Tegenwoordig zijn whiteboards niet meer enkel in het wit verkrijgbaar. Er bestaan ook grijze whiteboards waarmee je een witte muur direct al minder saai maakt. Daarnaast zijn er whiteboards in speelse vormen zoals een spreekwolk of zeshoek verkrijgbaar.

Whiteboard gebruiken

Een whiteboard kun je beschrijven met speciale whiteboard markers en wissen met een whiteboard wisser of droge microvezeldoek. Zo kun je het keer op keer gebruiken. Dat is gemakkelijk bij het maken van aantekeningen, het onderbouwen van presentaties en voor het maken van een planning. Daarnaast is het oppervlak magneet houdend voor het gemakkelijk bevestigen van papieren.

Whiteboard kopen? Bekijk al onze whiteboards.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een whiteboard? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.