...
Kopers-bescherming
3.97/5.00
Laden...

Prikbord kurk

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
 1. Kurk op rol - 6 mm dik - 127 cm breed - 10 m lang *VOORRAAD*
  Kurk op rol - 6 mm dik - 127 cm breed - 10 m lang *VOORRAAD*
  Calculating actual delivery date...
  Speciale prijs 185,00 152,89 Normale prijs 249,50 206,20
  Speciale prijs 185,00 152,89 Normale prijs 249,50 206,20
 2. punaises
  Punaises 100 stuks
  Calculating actual delivery date...
  8,95 7,40
  8,95 7,40
 3. prikbord
  Prikbord kurk - 60x90 cm
  Calculating actual delivery date...
  71,95 59,46 v.a. 65,95
  71,95 59,46 v.a. 65,95
 4. prikbord
  Prikbord kurk - 90x180 cm
  Calculating actual delivery date...
  199,95 165,25
  199,95 165,25
 5. prikbord
  Prikbord kurk - 45x60 cm
  Calculating actual delivery date...
  52,95 43,76
  52,95 43,76
 6. prikbord
  Prikbord kurk - 90x120 cm
  Calculating actual delivery date...
  107,95 89,21
  107,95 89,21
 7. prikbord
  Prikbord kurk - 120x180 cm
  Calculating actual delivery date...
  231,95 191,69
  231,95 191,69
  • Veilig betalen
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktermijn
 8. prikbord
  Prikbord kurk - 120x240 cm
  Calculating actual delivery date...
  254,95 210,70
  254,95 210,70

Op zoek naar een prikbord om afbeeldingen, documenten en notities aan op te hangen? Een kurk prikbord is de klassieker die je vaak tegenkomt in scholen, kantoren en kantines. Het zachte materiaal is zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met punaises. Als bijkomend voordeel heeft kurk een uitstekende geluiddempende werking. Wist je al dat kurk een zeer bijzonder materiaal is? Daar lees je hieronder meer over.

Wat is kurk?

Kurk is een natuurlijk materiaal dat een warme en rustgevende uitstraling heeft. Het materiaal is licht elastisch en isolerend, en daardoor zeer geschikt voor diverse toepassingen. Denk aan isolatiemateriaal, ondervloeren, wandbekleding en afdichting. Maar veruit de bekendste toepassing is als wijnkurk. Bovendien kennen veel mensen het ouderwetse kurk prikbord van vroeger.

Kurk heeft een unieke mix van eigenschappen die bij geen enkel ander natuurlijk materiaal voorkomen. Zo is het licht in gewicht, zacht, flexibel, geluiddempend, isolerend, bestendig tegen rotten en brandbestendig. Tot slot drijft het goed en is het ondoordringbaar voor gas en vloeistoffen. Deze mix aan eigenschappen is zelfs zo bijzonder dat een goed kunstmatig alternatief nog niet gevonden is.

Omdat kurk volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar is, is het een zeer duurzaam materiaal. Nu natuurlijke materialen weer steeds meer in trek zijn, wordt de toepassing van kurk meer en meer populair. Zo ook in kantoor. Een kurk prikbord of kurkwand is niet alleen praktisch, het zorgt ook voor een huiselijk sfeertje.

Hoe worden kurk prikborden gemaakt?

Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik. Deze bijzondere eik onderscheidt zich van andere eiken doordat de schors erg dik is. Je ziet kurkeiken vooral in Spanje en Portugal vanwege het gunstige klimaat. Pas na circa 25 jaar kan een kurkeik voor het eerst geoogst worden.

Als de schors dik genoeg is, wordt deze van de boom geschild waarna de delicate binnenste schors wordt gekookt. Hierdoor krijgt het materiaal zijn elasticiteit en wordt het dichter van structuur. Na het schillen hebben kurkeiken behoorlijke tijd nodig om de schil weer te laten groeien. Pas na 9 tot 10 jaar kan dezelfde boom opnieuw geschild worden. Daarentegen kan een boom makkelijk 200 jaar oud worden, waardoor er meerdere oogsten plaats kunnen vinden.

De geoogste kurk wordt vervolgens geperst in verschillende vormen zoals wijnkurken, rollen en platen. Kurk voor prikborden wordt gesneden uit kurkbladen, dit is een bijproduct van de (wijn)stopperproductie. Het kurkblad wordt vastgeklemd in een houten of aluminium lijst en voorzien van een stevige achterkant waardoor je niet door het kurk heen in de muur kunt prikken.

Prikbord kurk voor betere akoestiek

Kurk heeft een uitstekende akoestische werking. Het wordt daarom vaak gebruikt als isolatiemateriaal, ondervloer of muurbekleding. Dankzij de isolerende eigenschap, wordt omgevingsgeluid gedempt en blijft het klimaat aangenaam. Hoe sterk de dempende werking is, is afhankelijk van de geluidsreductiefactor. Deze factor wordt bepaald door de dikte en dichtheid van het kurk. Een hogere waarde betekend beter isolatie, zowel akoestisch als thermisch.

Een prikbord kurk beslaat weliswaar een kleiner oppervlak, maar dat doet niets af aan het positieve akoestische effect dat het materiaal heeft. Vooral in kleinere ruimtes is dit effect al snel merkbaar. Door meerdere prikborden op te hangen kun je dit effect vanzelfsprekend sterker maken.

Verschillende soorten kurk prikborden

Prikborden van kurk zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor er voor ieder kantoor een passende variant te verkrijgen is. De meest bekende soort is het rechthoekige prikbord met een houten of aluminium lijst. Deze uitvoering is verkrijgbaar in diverse veelvoorkomende maten, zoals 90x120 cm en 120x180 cm.

Zoek je een extra groot kurk prikbord of manier om een kurk prikbord muur te maken? Kijk dan eens naar kurk op rol of in de vorm van platen. Hiermee kun je hele wanden bekleden. Dit bevordert niet alleen de akoestiek, maar kleed ook direct warm aan. Toch liever een prikbord van een andere materiaal zoals linoleum, textiel of PET-vilt? Bekijk alle prikborden.

Een duidelijk overzicht met een kurk prikbord

Een prikbord van kurk is een ideaal hulpmiddel op kantoor of onderwijsinstellingen. Je kunt er uiteenlopende documenten op vast pinnen. Denk aan resultaten, inschrijflijsten, nieuwsartikelen en natuurlijk de planning. In plaats van rondslingerende documenten door het hele kantoor, kun je op een prikbord alles ordenen. Een duidelijk overzicht brengt rust en harmonie naar je werkplek.

Kurk prikbord ophangen

Ophangen van een kurk prikbord aan muur of wand is heel eenvoudig. Teken de gewenste positie af op de muur en monteer het meegeleverde montagesysteem. Vervolgens kun je het bord gemakkelijk aan de muur bevestigen.

Kurk op rol kun je op de muur vast lijmen met behulp van kit. Hou er rekening mee dat je de juiste kit voor het type muur gebruikt. Hou ook rekening met de dikte van het kurk, omdat je er anders snel doorheen prikt.

Mist er nog een prikbord aan jouw muur?

Zoek jij nog een handig prikbord voor op kantoor, in de kantine of bij de entree? Bij whiteboard-flipover.nl vind je diverse prikborden voor zakelijk gebruik. Ook bieden wij diverse accessoires aan, denk aan punaises (ook wel pushpins genoemd). Tevens hebben we af en toe restanten van rollen wandkurk voorradig.

Hulp of advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.